Кметът на Каварна Нина Ставрева отличава ученици

09:52, 24 май 17 / Култура 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Каварна Нина Ставрева награждава изявени ученици. Предложенията са от директорите на учебните заведения. 

Сред наградените е седмокласникът от ОУ „Йордан Йовков” Константин Ивайлов Иванов. Той е с най-висок резултат от областния кръг на шест олимпиади и с най-висок резултат в страната от олимпиадата по БЕЛ. Отличия получават Ива Стефанова Пенчева /5 кл./, Станислава Пламенова Петкова /12 кл./ и Николета Валентинова Николова /12 кл./, всички те от СУ „Стефан Караджа”. 

Празничното шествие в Каварна по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще започне в 10,30 часа. То ще премине през централната пешеходна зона.  Тази година се възобновява традицията Духов оркестър да участва в честването на 24 май. Формацията към СУ „Стефан Караджа” за първи път път се представи на патронния празник на училището. Днес музикантите ще изпълнят всеучилищния химн „Върви, народе възродени!”. 

В 11 часа на площад „Защитата на Каварна” ще започне празнична програма. От 17 часа е изпращането на абитуриентите от каварненските училища. То ще се състои пред сградата на общинска администрация. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама