Абитуриенти от Генерал Тошево замениха скъпите тоалети с тениски на БЧК

12:37, 26 май 17 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зрелостници от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Генерал Тошево отидоха на тържеството за 24 май не със скъпи тоалети, а с тениски на Българския червен кръст, споделиха за Topnovini.bg родители на абитуриентите. По този начин те са се включили в инициативата на БЧК „С тениска на бала”.

Всеки от учениците е направил дарение от 20 лева. По този начин те са дали своя принос за събраната сума от 90 000 лв., набрана в рамките на инициативата. Към нея, освен абитуриентите от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Генерал Тошево, се присъединиха и зрелостници от СУ „Асен Златаров” в Шабла.

Средствата от кампанията, която се проведе в цялата страна, са дарени на 45 сираци.

Кампанията „С тениска на бала“ се провежда за поредна година, и набира все по-голяма популярност. Ученици от цялата страна са се включили в кампанията. Събраната сума е двойно по-голяма от миналата година.

Всички 45 кандидатури на сираци са одобрени по документи и ще получат стипендиите. Те са в размер на около 2000 лв, като общата събрана сума е 90 000 лева. С парите студентите ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама