Миньор пострада в мангановия рудник в Оброчище

15:37, 26 май 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

41-годишен миньор е пострадал  при трудова злополука миналата нощ, съобщи за Topnovini.bg началникът на Инспекцията по труда в Добрич Ангел Петков. Върху него е паднал скален къс. Работникът е със счупвания на бедрото и глезена на единия крак. Настанен е в болница във Варна, предстои му операция.

Пострадалият е миньор с дългогодишен опит. Бил е нощна смяна. Започнал е работа в 0,30 часа. Инцидентът е станал час по-късно.

На място са пристигнали екипи на полицията и на Инспекцията по труда, които са направили оглед. Констатираните нарушения предстои да бъдат описани.

Само един очевидец има на злополуката. За да се събере повече информация, ще се разчита и на свидетелските показания на пострадалия, който е контактен и в адекватно състояние.

Припомняме, че преди две години при подобен инцидент на място загина миньор в рудника. Тогава върху 39-годишния работник се срути скална маса. Бяха установени и нарушения на работодателя, за които Инспекцията по труда състави актове, които се обжалват от концесионера на рудника „Евроманган“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама