Кметът на Каварна обяви групите за Джулай морнинг фест

17:15, 26 май 17 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традицията първото юлско слънце да се посреща с концерт в местността Огънчето край Камен бряг отново ще бъде спазена. Кметът на Каварна Нина Ставрева съобщи за Topnovini.bg имената на групите, които ще гарантират невероятното рок преживяване и силни емоции за феновете на твърдия звук с тазгодишното издание на Джулай морнинг фест.

На сцената край скалистия бряг ще се качат две от бандите, които участваха във финала на конкурса за най-добра училищна банда у нас „Голямото рок междучасие“ – „Lefties“ от Шумен и „Анекдот“ от Русе. Ще участват също младите музиканти от група „Pleasure“ от Добрич.

На сцената на Огънчето с нови мечти ще заредят публиката румънците от „Scarlet Aura“. Това е най-популярната румънска рок група с фронтмен жена. През 2014 година те гостуваха за първи път в България, по време на Kavarna Rock Fest 2014 (Black Sea Battle of the Bands), спечелвайки сърцата на БГ феновете и получиха наградата на публиката.

Хедлайнер на Джулай морнинг фест тази година ще бъде Звезди Керемидчиев от група АХАТ.

Джулай морнинг (или Джулая) по едноименната песен на URIAH HEEP от 1971 г. е,  може би, най-традиционният неформален празник в България, възникнал в средата на 80-те години на миналия век. Въпреки че традицията е свързана с хипи движението в Америка, тя съществува в България и до днес. На всеки 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по цялото Черноморие, за да посрещнат заедно Слънцето, което изгрява над морето.

Първото юлско слънце се посреща вече на много места в страната, но усещането и атмосферата край Камен бряг са уникални, категорична е Нина Ставрева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама