Община Тервел ще събори опасна недостроена сграда 

18:36, 27 май 17 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Тервел Живко Георгиев е внесъл в Общински съвет докладна записка за премахване на опасна общинска сграда в с. Попгруево, съобщиха от общинската администрация.

Тя е изоставена на етап незавършен груб строеж още в далечната 1988 година.

Строежът се намира в дворно място от над 2 дка на входа на селото. Застроената площ е 860 кв. м, има сутерен и два етажа.

Сградата крие много опасности, посочват от Общината. Конструкцията е обрушена, тухлите са разграбени или са се саморазрушили вследствие на 30 годишния си престой на открито.

Ръководството на Общината е преценило, че шансовете огромната сграда да бъде завършена и да послужи за задоволяване на обществени потребности в селото са нищожни. В същото време свободният достъп в нея на деца, селскостопански животни и хора крие огромна опасност за населението.

Затова кметът е поискал съгласието на Общинския съвет за събаряне на сградата.

Предвижда се премахването да бъде възложено на външен изпълнител, притежаващ необходимия опит и разрешителни за извършване на тази дейност. След освобождаването на терена, той ще бъде включен в програмата за разпореждане с общинска собственост на Община Тервел.

На територията на община има още няколко такива опасни и изоставени на етап „груб строеж“ публични сгради. Една от тях е в центъра на с. Жегларци. Други две са в селата Балик и Честименско, но те са държавна собственост и съдбата им зависи от областната управа в Добрич. Затова Общината е предприела мерки да поиска прехвърляне на собствеността на опасния строеж в с. Балик на Община Тервел, за да бъде извършено премахване. Засега от там отговарят, че имотът ще бъде търгуван на търг за продажба на имоти държавна собственост и бъдещето му ще бъде решено в зависимост от резултатите от търга.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама