Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще се проведе днес

07:59, 28 май 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще се проведе днес в Общинския младежки център. Той ще започне от 10 часа и ще продължи през целия ден.

Целта на събитието е да се представят работещи идеи за развитието на Добрич и региона и да се обсъдят възможностите за практическата им реализация. В първата част ще има презентации от типа TED Talks. След това ще се сформират модерирани панели по отделните теми, презентирани преди това, в които ще се дискутират различните възможности. Накрая групите ще представят своята работа в пленарна сесия на форума.
Форумът ще бъде открит от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев.

Първата пленарна сесия е от 10,15 ч. до 11.00 ч. Димитър Събев ще направи презентация на тема „Икономика на  периферията: производство, консумация,  развитие“. Румен Драганов ще говори за „Туризмът като (не)осъществена мечта за един град“. Представянето на Надежда Пампорова е на тема „Граждански инициативи за екологична и общностна отговорност - Еко селище ДоброЖънци“.

Във втората пленарна сесия ще говорят Аспарух Коев на тема „Как да пре-създадем ИТ 
индустрията в Добрич - използвайки ресурсите от София и чужбина" и Пепина Митева - "Силата на Вдъхновението".

От 13 часа ще започнат работа групите „Икономика на периферията: производство, консумация, развитие“, „Туризмът като (не)осъществена мечта за един град“, "Как да пре-създадем ИТ индустрията в Добрич“, „Граждански инициативи за екологична и общностна отговорност - Еко селище ДоброЖънци“ и "Силата на Вдъхновението". По време на третата пленарна сесия от 15 часа ще бъдат представени резултатите от работата на малките групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама