1381 безработни в област Добрич са постъпили на работа

07:00, 29 май 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На работа през април в област Добрич са постъпили 1381 безработни лица, съобщи началникът на Бюрото по труда Васил Сивков.

На първичния пазар на труда реализация са намерили 1283 безработни лица, с 448 повече спрямо предходния месец. С посредничеството на бюрата по труда от Добричка област 1205 лица са постъпили на работа на първичния трудов пазар. По програми и мерки за заетост и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” работа са започнали 98 безработни лица. През месеца на работа са устроени 167младежи на възраст до 29 години, както и 56 продължително безработни лица с регистрация в бюрата по труда над 1 година.

През април в бюрата по труда от областта са заявени 1808 работни места. На първичния пазар на труда са обявени 1791 работни места. Най-много от обявените през месеца свободни работни места са от сферата на хотелиерство и ресторантьорство. Следват строителство, селско, горско и рибно стопанство, търговия, преработваща промишленост, операции с недвижими имоти.

По програми за заетост и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са заявени 17 работни места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама