Фестивал на талантите ще се проведе в Добрич за Деня на детето

08:04, 29 май 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шести фестивал на талантите организира Община Добрич на 1 юни – Международния ден на детето. Тогава ще бъде открита фигура от живи цветя „Добруджанска черга“, която ще бъде подредена в градския парк „Свети Георги“.

На различни места в града ще има атрактивни работилници.

Срещу Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ ще бъде разположена работилница  „Цирково изкуство“. Там децата ще могат да се забавляват с бокинг - кокили, с ходене по лента, стрелба с лък, каране на колело на една гума, сапунени мехури. Такава работилница ще има и по бул. „25 септември“, до кафе „Калисто“. Пред храм „Свети Георги” ще е работилницата „Занимателно програмиране“. Занимания по изобразително изкуство - рисунки върху стъкло и на хартия ще осигурява ателие в музея в градския парк.

Децата ще изработват черга от материали за различни приложни техники в работилница  „Приложно изкуство“, която ще е разположена до ресторант „Лебед” в градския парк. Хвърлича ще се майсторят в началото на парка.

Работилница  „Театър“ предлага спектакъл „Небето е за всички“ по стихове на Джани Родари на Театрална студия „Зорница“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ с ръководител Ема Георгиева. Забавен спектакъл „Весели небивалици“ – песни, игри и състезания, гатанки, стихове и фокуси ще представи театър „Пан“. Ще има и живи статуи. Те ще бъдат по пешеходната зона от 16.00 ч. до 18.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама