Ученици от езиковата гимназия в Добрич с благотворителна кампания за Дани

08:45, 29 май 17 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора година ученическият съвет на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич организира благотворителен пролетен бал. Тази година каузата е да се помогне за лечението на  Йорданка Петков, наричана от приятелите си Дани. Майка на две деца, тя страда от онкологично заболяване и се лекува в Испания. Едната дъщеря на Дани учи в Езиковата гимназия.

Благотворителният пролетен бал ще се проведе днес от 18.30 часа в салона на гимназията. Присъстващите ще се потопят в магията на 20-е години на миналия век с темата "Великият Гетсби". Входът за ученици на езикова гимназия е 4 лв., а като кавалери и дами ще могат да се включат и възпитаници на други училища, като поканата за тях е 6 лв. Дани е майка на възпитаничка на ЕГ "Гео Милев" - калина от 8 клас, и решихме да подкрепим семейството й, споделиха от Ученическия съвет.

Към бала се провежда дарителска кампания на име "Златно сърце", целяща допълнително набиране на средства чрез дарителски картички. Цената на една картичка е 5 лева. Рисунката на нея е дело на Яна Стоянова от ЕГ "Гео Милев”.

Дани се лекува в Испания и се чувства добре. Вече са приключили вторите вливания и туморът е намалял, съобщиха организаторите на кампанията в подкрепа на 40-годишната жена "Живот и усмивка за Дани". Те допълват, че до момента са събрани само половината средства, нужни за лечението на добричлийката. И призовават да помогнем и да спасим един човешки живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама