Фолклорен концерт в подкрепа на малкия Марти от Добрич

12:57, 29 май 17 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолклорни формации от Добрич се обединяват, за да подадат ръка на 7-годишния Мартин Петров от Добрич. Благотворителният фолклорен концерт за набиране на средства за лечението на момченцето ще се проведе на 1 юни от 18 часа в Летния театър.

В него ще участват оркестрите „Мелодия”, „Жътвари”, „Извор”, „Добруджански авлиги”, ансамбъл „Златна Добруджа”, Георги Петров и други. Билети могат да бъдат закупени от майката на Марти Емилия Илиева - 0886387632, от офиса на фондация "Ръка за помощ", намиращ се в бившата сграда на ОУ „Отец Паисий”, борса „Добрич Строй”, книжарница „Зона арт-принт”, салон за красота "Темида" срещу СУ „П. Р. Славейков”, салон "Angela" по ул. „Любен Каравелов” 7, както и непосредствено преди концерта.

Преди дни в благотворителен концерт в подкрепа на Марти се включи и певецът Миро. След това той написа в профила си във фейсбук: „За ето този, малкия сладур, във вторник се организирахме много добричлии...Марти ще порастне здрав, ако направим каквото е необходимо сега. Благодаря на младежите, които организираха концерта на 16 май, на всички, които дадоха от най-скъпото си - времето, за да бъдем заедно и да съберем парите за лечението на Марти”.
Мартин Петров страда от сериозното заболяване мускулна дистрофия тип Дюшен, за което има лечение в Турция. Сумата, необходима за него – 32 000 долара, е непосилна за семейството му. Концертът в подкрепа на детето на Летния театър е втори, в първия участва поп звездата Миро и бяха събрани 6 300 лева. До момента в банковата сметка на Марти са постъпили около 35 000 лева.

Всеки, който има възможност, може да дари на:

Дарителска сметка към Юробанк-Пощенска Банка BG96BPBI79384058962002 BGN BIC:BPBIBGSF

Титуляр на сметката Емилия Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама