Състезание „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се проведе в Добрич

15:00, 29 май 17 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три училища от Добрич се включиха в състезание от инициативата  „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Тя се организира за поредна година от Съюза на пивоварите в България (СПБ) в партньорство с министерствата на вътрешните работи и на физическото възпитание и спорта.

Инициативата има за цел да насърчава и популяризира масовия спорт като алтернатива на експериментирането с алкохол от лица под 18 години. 

Състезанието се проведе при домакинството на СУ „П. Р. Славейков“. Участваха още отборите на СУ „СВ. Кл. Охридски“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Сред гостите бяха заместник-областният управител Ивелина Илиева, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите, Зорница Шуманова – главен инспектор от ГД „Национална полиция“ – София, Жоро Тошков – началник на Регионалното управление по образование, комисар Росен Петров – началник отдел „Охранителна полиция“ – Добрич. Участниците бяха поздравени от зам.-директора на ГД „Национална полиция“ Тодор Гребенаров, който изпрати поздравителен адрес. 

Шестокласници от трите училища премериха сили в четири щафетни игри, в които трябваше да покажат бързина, точност, прецизност, координация, онцентрация. 

След оспорваното състезание на първо място се класира отборът на СУ „Св. Кл. Охридски“, втори станаха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а трети – домакините от СУ „П. Р. Славейков“. Те получиха купи, медали и индивидуални награди за всички участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама