Заловиха каварненец, получил шофьорска книжка с фалшива диплома

16:09, 29 май 17 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, използвал фалшива шофьорска книжка в Полша. Внесеният обвинителен акт е срещу 33-годишния Алдин Ив., съобщава пресцентърът на Апелативната прокуратура.

На 13 септември 2015 г. в  Полша Алдин бил спрян за проверка, тъй като управлявал автомобил със скорост, която с 65 км/час превишавала разрешената. Пред полицаите той представил свидетелство за управление, издадено в България. Книжката му била отнета и върната в България. Проверка на „Пътна полиция“ във Варна показала, че Алдин никога не е имал шофьорска книжка.

По същия номер в масивите на КАТ фигурирало свидетелство на управление на МПС на името на мъж от Каварна, който, за да получи шофьорска книжка, представил фалшива диплома за основно образование. Шофьорската книжка трябвало да бъде иззета, но мъжът от Каварна обяснил, че я изгубил. При разпит пред разследващите той заявил, че не познава човек с името Алдин Ив. 

Съдебно-техническа експертиза показала, че всички защитни елементи и изображения на фалшивата шофьорска книжка са отпечатани на цветен принтер. Кинеграмите били имитирани чрез тънко прозрачно фолио с кръгла форма, вмъкнати между подложката и самозалепващото фолио.

Делото срещу 33-годишния Алдин Ив. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама