50-годишен юбилей чества детска градина "Слънчице" в село Божурово

07:00, 30 май 17 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

50-годишният юбилей на детска градина "Слънчице" в с.Божурово, община Добричка, ще бъде отбелязан днес от 10.30 часа в читалището в селото. Децата ще зарадват своите гости със стихове, песни и танци. Ще бъде подредена изложба с творби, изработени от децата по проект „Детска академия за толерантност” на Община Добричка, както и от родители

В летописната книга на ДГ "Слънчице" е написана годината 1967-а с първите учители Елена Пенкова и Христина Кръстева, една група с 24 деца. Днес детската градина е модерна, превърната в уютен и желан дом за децата, запазвайки и съхранявайки традициите на българското образование.

„Стараем се с труд и любов всеки миг за тях да бъде истински празник, с много усмивки и светлина, слънце в очите, защото съхранявайки децата и детството в тях, ние съхраняваме утрешния ден, съхраняваме бъдещето, споделят от детското заведение”, споделят от екипа на градината.

На честването са поканени много гости - кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, председателят на ОбС Донко Марев, общински съветници, началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков, бивши учители и възпитаници, служители на детската градина през годините.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама