Актуализират бюджета на Община Добрич

07:40, 30 май 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общината е включила два допълнителни обекта в Капиталовата програма, предстои актуализация на общинския бюджет. Това съобщи Елка Димова, зам.-кмет „Финанси и общинска собственост“. На заседанието на Общинският съвет днес ще бъде разгледано предложение за това. Предвидено е закупуване със собствени средства на репатратор или „паяк“ за справяне с неправилното паркиране. За закупуването му ще се заложат 60 000 лева.

Освен това, се предвижда да бъдат купени на лизинг три моторни превозни средства. С тях трябва да бъде обновен автомобилният парк на Домашния социален патронаж, който разполага с четири амортизирани микробуса. Превозните средства, с които се доставя храна на 400-те му потребители и се обслужват клубовете на пенсионерите, често аварират, посочват от общинската администрация. Общината може да поеме дълг до 85 000 лева за закупуването на трите автомобила. Кметът предлага заемът да бъде поет при условията на финансов лизинг.

С тези суми трябва да се актуализира бюджетът на Общината като се завиши приходната му част.

„Следим изпълнението на приходната част. Започнахме с много консервативни приходи от собственост тази година. Изпълнението върви с добри темпове и считаме, че към този момент можем да прогнозираме по-високи приходи в сравнение с очакваните в началото на годината”, обясни Елка Димова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама