Деца актьори от Добрич участват в Международен театрален фестивал

12:27, 30 май 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Куклено-театралната школа при държавния куклен театър „Дора Габе” в Добрич ще участва в започналия снощи в Каварна Международен фестивал на любителските театри.

Младите актьори ще представят на 2 юни спектакъла „Да живеят приказките” по драматизация и режисура Румен Куртев, а сценограф е Ели Качулева.

В постановката участват 15 деца на възраст от 1 до 11 клас, съобщи Куртев. По думите му, в нея няма главни роли, всяко дете има своята петминутка звезден миг. Постановката е компилация от няколко класически приказки - "Червената шапчица", "Тримата братя и златната ябълка", "Снежанка и седемте джуджета" и "Пепеляшка". Приказките са в осъвременен вариант, за да е интересно на младите актьори. Куртев сподели очакванията си младите театрали отново да грабнат всички възможни награди.

За двадесета поредна година Каварна е домакин на Националния фестивал на любителските театри, който тази година има и международно участие. В дните от 29 май до 4 юни морският град посреща театрални състави от цяла България. След първоначалната селекция, до участие са допуснати 20 театрални трупи от цялата страна. Участва и Център за детско театрално творчество „Синя птица” от побратимения на Каварна руски град Подолск.

Жури от професионалисти ще определи носителите на наградите. Голямата награда за спектакъл е на името на проф. Гочо Гочев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама