Разиграват на търг кметската кола в Каварна с автографи на рок звезди

13:37, 30 май 17 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският автомобил „Пежо”, прочул се с това, че в него са оставили автографите си много рок величия, ще бъде продаден на търг. На заседанието си днес предстои Общинският съвет да вземе решение за това.

Колата бе служебна за бившия градоначалник на Каварна Цонко Цонев. Общинското Пежо е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Първи през 2008 г. се подписва Алис Купър, който оставя автографа си вдясно от волана. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък – барабанист на “Скорпиънс”, Таря Турунен, Саймън Райт – барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър – бившия вокал на “Рейнбоу”, Джоуи Димайо – басистът на “Меноуър”. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните “Дийп Пърпъл”. Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев. Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.

На въпрос защо не пътува с популярния автомобил настоящият кмет на Каварна Нина Ставрева коментира за Topnovini.bg, че в колата са поставили своите подписи редица известни рок музиканти. „Това я прави уникална, изключително ценна и я превръща в музеен експонат. Аз не бих искала да използвам в ежедневието си кола, която притежава такава историческа стойност”, коментира Нина Ставрева.

Предложението на кмета е колата да се продаде в условията на публичен търг с явно наддаване, което да започне от 30 138 лева с ДДС, колкото е изготвената пазарна оценка от оценител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама