10 лева става входът в Албена за автомобили

14:26, 30 май 17 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10 лева на ден става входът за посетители в курортното селище Албена от 1 юни. Тогава влизат в сила нови правила за моторните превозни средства като част от еко политиката на комплекса, съобщиха от компанията.

Изградени са 5 нови паркинга с 1 210 паркоместа или с 82% повече от тези през сезон 2016. На 3 от тях е използвана иновативна немска технология за паркиране върху зелени площи, която не уврежда тревната настилка. Обособяват се три вида паркинг пространства – „зелени“, на които гостите на Албена могат да резервират предварително своето паркинг място, „сини“ – за паркиране без предварителна резервация и „оранжев“ – за безплатно паркиране.

Цената за паркиране за гости на хотелите е 10 лв. на ден в зелената зона и 10 лв. за периода на престой в синята зона. Входът в комплекса за посетители ще струва 10 лева на ден.

Увеличава се броят на безплатните шатъл линии, които освен от хотелите в паркова зона ще транспортират гости и от разширения паркинг Автогара, където паркирането е с 50% отстъпка от цената.   

От компанията обясняват, че мерките се въвеждат с цел осигуряване на сигурност и недопускане на пътно–транспортни произшествия, ограничаване на вътрешния трафик и опазване на околната среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама