МОН предлага СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич за иновативно училище

18:12, 13 юни 17 25 1316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на образованието и науката предлага СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич за иновативно училище.

Иновативните училища са училищата на бъдещето и извършват целенасочена промяна чрез въвеждане на иновативни практики в образователния процес, смята директорът на учебното заведение Маргарита Манева.

Предлаганата иновация в добричкото училище е проектно-базирано учене чрез изкуствата в начален етап.

Целта на този тип обучение e ученикът да бъде активен участник в познавателния процес, да решава познавателни задачи в ситуации, близки до реалния живот, да умее да работи в екип, да аргументира и защитава своето мнение, посочи Манева.

Иновативни елементи в организацията и съдържанието ще са групови проектни дейности; проектно-базирано обучение извън класната стая; интердисциплинарни уроци по български език и литература, математика и изкуства; проучвателска дейност на учениците с пропедевтична цел; устойчива кабинетна система; дигиталната училищна платформа “Заедно“; облачните технологии. Новите методи на преподаване ще се изразяват в откривателско учене; „обърната класна стая“; интерактивни методи; работа по проекти; иновативни изследвания в областта на гражданското образование.

Периодът на иновацията е 4 години, през които учебното съдържание ще бъде разработвано по нов начин, както и часовете ще бъдат с 10% увеличени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама