Нов завод за 14 милиона лева разкрива 170 работни места в Добрич

12:13, 14 юни 17 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добрич започна строителството на нов завод на “Неопърл България“ /бивш „Булмат“/, която е част от най-големия производител на гъвкави съединения в света - швейцарската група „Неопърл“.

 

Първата копка направиха изпълнителният директор Веселин Велев, кметът Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и заместник-областният управител  Красимир Николов. Преди това водосвет отслужи отец Емануил.

 

„Този проект беше планиран преди около три години, но поради различни обстоятелства беше отложен“, каза Веселин Велев. Сегашният проект, по думите му, е подобрен и в него компанията залага своите бизнес планове за разширения и за по-трайно и значително присъствие на международните пазари.

 

„Неопърл“ има производства в Германия, Италия, Испания, Дания, Индия, Китай и България. Гъвкавите съединения, произвеждани и досега в Добрич, имат пазари в целия свят. Производството на фирмата се изнася в много страни от Европа, Азия, Африка, Централна и Южна Америка.

На закупените от Общината преди три години 36 декара ще се построят 11 000 кв. м. Инвестицията е в размер на 14 млн. лева. Крайният срок за завършване е краят на 2017 година.

 

Той припомни, че „Неопърл България“ започна преди 17 г. в скромно помещение с 13 души персонал. В момента в компанията работят 130 души. Производството за един ден сега, преди 17 години е произвеждано за месец. „Инвестицията ще разшири нашия капацитет, нашите пазари и ще открие нови 170 работни места“, посочи Велев.

Той благодари за подкрепата, която дружеството получава от местната администрация. Кметът Йордан Йорданов подчерта, че според него, правилната посока за развитие е тясно сътрудничество с бизнеса и с гражданите. Той припомни, че още при встъпването си в длъжност бе обещал Общината да помага на инвеститорите и документацията им да се придвижва до две седмици и това е постигнато. Той увери, че екипът му ще продължи да подкрепя бизнеса.

 

Заместник-областният управител Красимир Николов подчерта, че Екипът на „Неопърл България“ е чудесен пример за предприемачески дух, за това, че, когато се работи професионално, нещата се случват. Председателят на Общинския съвет Иво Пенчев увери, че местният парламент ще направи всичко възможно комуникацията и с Общината, и с държавата, да продължава както и до момента в перфектен ред.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама