• Снимки: Topnovini.bg

Символична първа копка официално бе направена днес на рехабилитацията на път II-29 - Варна - Добрич - границата Румъния. На тържествената церемония присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, депутати, избрани от област Добрич - Пламен Манушев, Живко Мартинов, Йордан Йорданов и Йордан Апостолов, избран от Бургас, кметовете на общините Добрич Йордан Йорданов и Добричка – инж. Тошко Петков, председателят на ОбС Добричка Донко Марев, кметът на Стожер, както и изпълнителният директор на "Хидростой" Николай Пешов. 

 

След водосвета, отслужен от свещеник от Стожер, областният управител Красимир Кирилов приветства присъстващите и сподели, че очаква скоро да приключи процедурата по избор на фирма за надзор за втория лот от проекта, което ще позволи стартиране на строително-ремонтните дейности.

"Модернизираната инфраструктура е ключов фактор за повишаване на инвеститорския интерес и развитие на икономическия потенциал на региона. Изпълнението на обекта ще повиши и вътрешно-регионалните връзки. Това е изключително важна пътна артерия и е най-натоварена на територията на област Добрич. По път II-29 минава както лек и лекотоварен трафик, така и тежкотоварният трафик в посока от и към Румъния и Русия и вътрешността на страната"- каза Областният управител. Той пожела успешна и ползотворна работа на изпълнителите.

Министър Николай Нанков заяви, че тези 15,6 километра от второкласния път са в изключително тежко състояние. А, това е най-бързата връзка на румънските туристи за Северното Черноморие, по този път минава както лекотоварен, така и тежкотоварен трафик.

 

Инвестицията е 9 млн. лв. с ДДС и трябва да бъде изпълнена в срок от 10 месеца. Четири кръстовища са включени в проекта и също ще бъдат рехабилитирани. Той изрази увереност, че изпълнителят ще изпълни качествено и в срок дейностите и в началото на 2018 г. ще е налице нов и рехабилитиран пътен участък от републиканската мрежа.

„В област Добрич сме поели ангажименти, които ще изпълним. И по линия на текущия ремонт, и на превантивните ремонти, включително и околовръстния път на Добрич, както и пътят Добрич-Албена. Каквото зависи от нас и като възможности, и като финансов ресурс, ние го заделяме. През този мандат ще го правим основно в Северната България, която през последните години значително изостана, в сравнение с южната част на страната. Този мандат, ще е мандатът на Северна България”, каза още министър Нанков. 

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно