9 млн. лв. влагат в започналия днес ремонт на пътя Добрич-Варна

15:35, 17 юни 17 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Символична първа копка официално бе направена днес на рехабилитацията на път II-29 - Варна - Добрич - границата Румъния. На тържествената церемония присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, депутати, избрани от област Добрич - Пламен Манушев, Живко Мартинов, Йордан Йорданов и Йордан Апостолов, избран от Бургас, кметовете на общините Добрич Йордан Йорданов и Добричка – инж. Тошко Петков, председателят на ОбС Добричка Донко Марев, кметът на Стожер, както и изпълнителният директор на "Хидростой" Николай Пешов. 

 

След водосвета, отслужен от свещеник от Стожер, областният управител Красимир Кирилов приветства присъстващите и сподели, че очаква скоро да приключи процедурата по избор на фирма за надзор за втория лот от проекта, което ще позволи стартиране на строително-ремонтните дейности.

"Модернизираната инфраструктура е ключов фактор за повишаване на инвеститорския интерес и развитие на икономическия потенциал на региона. Изпълнението на обекта ще повиши и вътрешно-регионалните връзки. Това е изключително важна пътна артерия и е най-натоварена на територията на област Добрич. По път II-29 минава както лек и лекотоварен трафик, така и тежкотоварният трафик в посока от и към Румъния и Русия и вътрешността на страната"- каза Областният управител. Той пожела успешна и ползотворна работа на изпълнителите.

Министър Николай Нанков заяви, че тези 15,6 километра от второкласния път са в изключително тежко състояние. А, това е най-бързата връзка на румънските туристи за Северното Черноморие, по този път минава както лекотоварен, така и тежкотоварен трафик.

 

Инвестицията е 9 млн. лв. с ДДС и трябва да бъде изпълнена в срок от 10 месеца. Четири кръстовища са включени в проекта и също ще бъдат рехабилитирани. Той изрази увереност, че изпълнителят ще изпълни качествено и в срок дейностите и в началото на 2018 г. ще е налице нов и рехабилитиран пътен участък от републиканската мрежа.

„В област Добрич сме поели ангажименти, които ще изпълним. И по линия на текущия ремонт, и на превантивните ремонти, включително и околовръстния път на Добрич, както и пътят Добрич-Албена. Каквото зависи от нас и като възможности, и като финансов ресурс, ние го заделяме. През този мандат ще го правим основно в Северната България, която през последните години значително изостана, в сравнение с южната част на страната. Този мандат, ще е мандатът на Северна България”, каза още министър Нанков. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама