Четири места за бивакуване отреди и това лято Община Шабла

13:59, 18 юни 17 25 1546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири терена за бивакуване отреди това лято Община Шабла, съобщи кметът Мариян Жечев.

Местата, където ще бъдат разположени къмпингите, са: на север от Дуранкулак, близо до Граничарския плаж; на север от къмпинг "Крапец"; в близост до бункера на Езерец и в южната час на Тюленово, местността "Ашалък". Обявени са GPS координати на местата за отдих. Общината осигурява контейнери за смет и химически тоалетни. Монтирани са информационни табели с информация и правилата за пребиваване и престой.

Запазва се таксата "Временен бивак" от 2 лева за 10 кв.м. По думите на кмета на Шабла Мариян Жечев от такси за бивакуване в бюджета на общината са постъпили около 4000 лв.

Общинската наредба за обществения ред позволява на любителите на този вид туризъм да опъват палатки, да поставят каравани и кемпери на специално определените терени, като не замърсяват и пазят зелените площи и дърветата.

Община Шабла отреди местата за бивакуване в очакване на държавно ниво да се реши кардинално проблемът с къмпингуването, които да определят правила за това. Кметът коментира, че трябва да се регламентира свободното къмпингуване, за да се събират повече приходи от тази форма на туризъм.

Преди години в община Шабла е имало образцови къмпинги с рецепции, обособени райони за палатки, каравани и бунгала, за санитарни нужди, открити кухни, спортни игрища, места за паркиране, а в някои дори автосервиз на открито, лятно кино и библиотека. Сега тези терени са приватизирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама