На различни места в Балчик гражданите ще могат да свирят на пиано

16:39, 18 юни 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондация "Академия класика" набира средства за закупуване на нов концертен роял за община Балчик, съобщават организаторите. Началото на дарителската кампания бе поставено на 29 март - Световния ден на пианото.
"Академия класика" е организатор на международния фестивал "Дни на класиката в Балчик", чието осмо издание тази година ще се състои от 22 до 29 юли. Клавирен маратон "Пиано24" по време на фестивала ще събере усилията, таланта и желанието на музиканти, художници, артисти и всички, които обичат Балчик, отбелязват инициаторите за закупуване на нов концертен роял.

Предвижда се Рибният пазар в Балчик да стане част от инициативата Piano 24. Пиано ще бъде разположено и в голям магазин от търговска верига, където участници от фестивала "Дни на класиката в Балчик" ще забавляват посетителите.

Уличните платна в крайбрежната зона на Балчик ще бъдат с нова пътна маркировка, съобразена с клавирната тенденция на лятото. Крайбрежната алея ще се превърне в платно за изрисуване на най-дългата цветна клавиатура.

Пиано спирки на различни места в града ще дадат възможност на гражданите да посвирят.

Дарителската кампания за купуване на концертен роял за музикалните събития в Балчик отправя още един апел: "Дари старо пиано". Всеки, който притежава старо пиано и не му е нужно, а разходите за транспортирането му са непосилни, може да го предостави за музикалните спирки в града по време на международния фестивал "Дни на класиката в Балчик". Един стар роял вече е дарен, а на пиано спирките ще може да посвири всеки с артистичен дух. 
Роялът, за който се събират средства, ще звучи в новата концертна зала на Голямата мелница, обявена за паметник на културата. Очаква се пикът на дарителската кампания да бъде на международния фестивал, чието осмо издание ще събере именити музиканти на сцените в морския град от 22 до 29 юли, съобщават организаторите. В Деня на пианото - 25 юли, музикален маратон ще увлече инструменталисти, художници, артисти. На крайбрежната алея ще бъда нарисувана най-дългата цветна клавиатура. Инициатор на дарителската кампания е фондация "Академия Класика", която организира музикалния форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама