1200 лева делят млад каратист от Добрич от успех на световно първенство

18:19, 18 юни 17 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1200 лева трябва да събере семейството на 12-годишният талантлив каратист от Добрич Даниел Минчев, за да може той да участва в  едно от най-престижните състезания по карате в света - 9-ото Световно първенство по WKF карате, което ще се проведе в Умаг, Хърватия, съобщи неговата майка Теменуга Енчева-Минчева.

Сумата включва таксите участие, транспорт, хотел и др., разходи по време на престоя му там. През седемте дни, в които състезателите ще бъдат в Хърватия, те ще имат уникалната възможност да тренират със световно известни имена в спорта Карате. Състезанието ще се проведе в последния, седми ден.

Сумата от 1200 лева е непосилна за семейството на Даниел, в което има и още един спортист. Близките отправят молба към всички хора с добри сърца да помогнат за сбъдването на една детска мечта.

Участието на Даниел в подобен формат ще бъде от изключителна важност за неговото развитие като спортист, посочва Теменуга Енчева-Минчева. 
Дванайсетгодишният Даниел Минчев е многократен медалист от национални и международни състезания по карате. Ученик е в ОУ "Христо Ботев".  През април той стана вицесветовен шампион по Шотокан карате, дисциплина Шобу ипон. Той завоюва престижното отличие, въпреки че играеше в тази дисциплина за първи път. При това в състезание с над 1300 участници от 30 страни. Сега той има реален шанс да извоюва призово място и на световното първенство в Хърватия, споделя майката.

Дарителска сметка - Инвестбанк АД 
IBAN: BG93IDRT80881000349000                              
Титуляр: Теменуга Дянкова Енчева-Минчева/майка

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама