Краeн срок „Евроманган” да плати забавената концесионна такса

07:00, 19 юни 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес изтича срокът, който Министерството на енергетиката даде на „Евроманган” да плати забавената концесионна такса от 205 000 лева.  Дружеството е концесионер на мангановия рудник Оброчище.

Заради закъснялото плащане, на 5 юни министерството временно спря  действието на договора за предоставяне на концесия за манганови руди чрез добив от находище "Оброчище – Северозападен участък". То даде 14-дневен срок за изплащане на дължимата концесионна такса.

Половината от сумата е внесена миналата седмица. Предвижда се днес дружеството да изплати и останалата, съобщиха от „Евроманган”.

От дружеството обясниха, че не добиват манган от март, когато започнаха протестите в мината. Увериха, че ще се постараят изплащането на заплати и ваучери за храна този месец да бъдат изплатени навреме, за да няма напрежение сред работещите там.

Припомняме, че заради забавянето на средствата за април миньорите обявиха стачка и 17 останаха в продължение на четири денонощия на 350 метра под земята. Обяснението на ръководството на фирмата – концесионер „Евроманган“, бе, че забавянето е заради закъсняла експедиция на манганова руда за Китай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама