Концерт на Крейг Бейли на открита сцена пред "Двореца"

08:55, 19 юни 17 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на оркестъра на Рей Чарлз - соло саксофонистът Крег Бейли, ще свири на открита сцена пред "Двореца" в Балчик на 22 юни от 20 часа, съобщават от държавния културен институт. В концерта ще вземат участие Крейг Бейли - саксофон, Петър Салчев - вокал, Емил Пехливанов - барабани, Димитър Шанов - контрабас, и Станислав Арабаджиев - пиано. 

Те ще изпълнят оригинална музика, написана и аранжирана от дългогодишния водач и солист на оркестъра на легендарния Рей Чарлз, както и някои от незабравимите му хитове.
Роден в Синсинати, щата Охайо, от ранно детство Бейли се запознава и интерпретира основни музикални направления, като госпел, класика, соул и джаз.

На 16-годишна възраст получава стипендия за музика от Консерваторията в Синсинати. Негов учител е бил Джаки Маклийн. 

С характерния си тон и лиричен стил, Крейг Бейли се нарежда сред най-търсените музиканти в Ню Йорк. От 1987 г. е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Днес, Крейг Бейли е еднин от малкото артисти, чиято музика от първо лице ни среща с таланта и енергията на легендарния джазмен, посочват от ДКИ "Двореца".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама