Данъчните запечатват магазин за храни в Албена

14:32, 19 юни 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Магазин за хранителни стоки в Албена ще бъде запечатан, тъй като е установено, че не се издават касови бележки, съобщиха от териториалното бюро на приходната агенция в Добрич.

Оттам информират, че засиленият контрол по Северното Черноморие за спазване на данъчното законодателство обхвана и курортнитекомплекси Златни пясъци, Албена и крайморската алея във Варна.

Нарушенията  се установяват от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност сотчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при проверките оборотиот продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.

В курорта Албена данъчните са осъществили контрол в 12 търговски обекта, разположени по централната алея. В три обекта са съставениактове за разлика в касовата наличност.

Наблюдението и проверките  на  търговците по Северното Черноморие  продължават. Сигнали за неиздадени касови бележки гражданитемогат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected].  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама