Закриха и урологично отделение в болницата в Добрич

15:54, 20 юни 17 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Урологичното отделение към болницата в Добрич е закрито със заповед на изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов от 19 юни, съобщи той.

Прекратяването на дейността се е наложило поради невъзможността да се комплектова екип, който да поддържа дежурства и работен график с оперативна насоченост.

Това е второто закрито отделение в болницата след очно. От около две години стои като сериозен проблем кадровата му обезпеченост, обясни д-р Йорданов. Досега в него са работили трима лекари със специалност, които са в пенсионна възраст, както и един специализант, който от 19 юни е заминал за София.

Д-р Йорданов увери, че за тези две години е положил максимални усилия и са направени всички възможни опити за кадрово обезпечаване на отделението. Проведени са лични разговори с уролози от областта и от Варна. Неотдавна е пусната и обява, че се търсят уролози. Независимо от относително добрите условия, които предлагаме, желаещи няма, обясни д-р Йорданов.

Според д-р Йорданов, закриването на отделението е резултат на недобрата оперативна дейност с течение на години, както и работата по много малък брой клинични пътеки в областта на урологичната дейност.

Отделението не е работило с капацитета на отделение с хирургична насоченост, което е довело до текучество на кадри, посочи изпълнителният директор на болницата.

Той увери, че към настоящия момент няма заплаха за закриване на други отделения в добричката болница.

След закриването на отделението, единият от лекарите в пенсионна възраст е прекратил договора си. Другият – д-р Радичков, остава като консултант на Спешно отделение.

Все още няма решение какво ще се случва с базата на отделението, което е имало осем легла. Засега тя е заключена. Тепърва ще се решава дали тя ще премине към друго отделение или ще се позиционира лаборатория. За това обаче е нужен финансов ресурс. С такъв в момента болницата не разполага. Още повече, че по спешност се е наложило да се извършва ремонт на покривите на двата корпуса, които са протекли при последните дъждове.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама