Галерията в Добрич представя „Графика и рисунка” на Димитър Кулев

07:00, 21 юни 17 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба „Графика и рисунка“ на художника Димитър Кулев ще бъде открита днес от 18 часа в Художествената галерия в Добрич.

В експозицията са включени творби от различни години, изпълнени в графичните техники офорт и акватинта, както и рисунки с туш и перо, гваш, пастел и темпера. Вдъхновение за художника са дунавският бряг, корените и дърветата, изхвърлени край реката, натюрмортите, посветени на италианския художник Джорджо Моранди,

Димитър Кулев завършва Националната художествена академия, специалност „графика” през 1979 г. Член на СБХ. От 1979 г. участва в регионални и национални изложби в България, представителни изложби на българската графика, организирани от СБХ в Минск, Москва, Братислава, Анкара, Маастрихт, Скопие. Той е постоянен участник в международното биенале на графика във Варна от второто му издание, в биеналета в Киото, Канагава, Кочи, Лодз, Люблин, Белград, Битоля и в в триеналета в София, Токио, Кайро. Има три самостоятелни изложби. Димитър Кулев е носител на много отличия.

Живее и работи в Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама