Големият финал на фестивала за късометражно кино „В двореца“ ще е в Балчик

09:01, 22 юни 17 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца“ се провежда последователно в четири града – в края на миналата година домакин беше София, през май - Велико Търново, сега домакин е Варна, а в края на юни- Балчик.

"Като предлагаме голямо разнообразие от филмови събития, отчитайки факта, че аудио-визуалният сектор е приоритетен за ЕС и предава ценности, и възпитава", посочва Лилия Кучева, мениджър на фестивала.

28 български филма участват в конкурсната програма. За вота на зрителите и на международното жури се борят ленти от 28 страни в 4 континента.

Цанко Василев, директор на фестивала, споделя: "Ние избираме филми, които са с послание, социални филми, които имат какво да кажат. Разбира се, избираме предимно филми, които са на млади, дебютиращи артисти, които още не са забелязани. Това е наш приоритет."

Големият финал на фестивала е в Балчик в края на юни. На 1 юли ще стане ясен и големият победител от конкурсната програма, в която се състезават 109 късометражни филма.

Навръх Джулай морнинг предстои официалната церемония по награждаването на избраните от публиката победители от трите града, както и обявяването на най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми в официалната селекция. Трудният избор предстои да бъде взет от специално подбрано международно жури, съставено от експерти от Албания, Румъния, Хърватска, Сърбия и Обединеното Кралство, посочват организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама