Съдът потвърди глоба за ползвателя на заведение на Болата

11:20, 22 юни 17 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Каварна потвърди наказателното постановление на зам.-началника на ДНСК, с което на eдноличен търговец е наложена 3000 лева глоба за нарушение по Закона за устройство на територията.

Собственикът на имота е Министерството на околната среда и водите. Строежът представлява заведение за обществено хранене с приблизителна площ 290 кв.м. Според строителния контрол, заведението е изградено без необходимите книжа, на самия плаж Болата и върху пясъчни дюни, където всякакво строителство е абсолютно забранено.

В същото становище е посочено, че ресторантът попада и в охранителната зона на археологическия резерват "Калиакра", което е още едно основание за разрушаването му. Със Заповед на началник РО НСК - Добрич от 2015 г. се забранява ползването на строежа и се разпорежда той да бъде освободен. Забранява се достъпът до строежа и е разпоредено да се прекъсне захранването на строежа с електрическа енергия.

При проверки на 7 и 10 август 2016 г. е установено, че обектът се захранва с ток от генератор на течно гориво и водоснабдява от прикачна водоноска, а заведението не е освободено от кухненско обзавеждане - елуреди, работещи хладилни витрини, алкохолни и безалкохолни напитки, маси и столове.

С акта е констатирано, че ползвателят на строеж „Заведение за обществено хранене“ в землището на село Българево, морски плаж „Болата“, е продължил ползването му, в нарушение на заповедта на началника на РО НСК за забрана ползването на строежа и освобождаването му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама