Бил Гейтс плати за указателни табели на библиотеката в Добрич

14:56, 22 юни 17 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С финансиране от американската фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ са поставени указателни табели на Регионална библиотека „Дора Габе” в град Добрич. Те указват местоположението й и са поставени на основните пътни подходи към централната част на града, съобщиха от културния институт.

Проектът „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програма „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки - България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ - САЩ.

В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места. Началният етап на „Пътят към библиотеката“ обхваща 650 обществени библиотеки в 166 общини в цялата страна, като в рамките на проекта ще бъдат поставени табели до над 900 библиотеки. Целта е да се осигури по-добрата видимост и популяризиране на библиотеките като места, където гражданите могат да ползват безплатно интернет и електронни услуги. За хора без собствен интернет, особено в по-малки и отдалечени селища много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама