Изкуство и спорт в Добрич срещу нелегалния трафик на дрога

15:47, 22 юни 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С поредица от прояви в Добрич ще бъде отбелязан 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, съобщиха от Общината.

С решение на Общото събрание на ООН от 1987 г. на тази дата световната общественост изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. В световен мащаб дейностите свързани с отбелязване на този ден се изразяват най-вече в информиране на обществото за въздействието и рисковете от употребата на наркотични вещества. 

В Добрич инициативите са организирани от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център в града /ПИЦ/. 
От 9 до 16 ч. ще се проведе Ден на отворени врати в ПИЦ, който се намира на ул.“Независимост“ № 7, к-т 805. От 9,30 часа карате клуб „Самурай“ организира в зала „Отец Паисий“ демонстрации по бойно - приложна техника , кихон и ката на “Училище по карате”. Ще участват и родители.

От 11 часа в общинския младежки център ще се открие изложба на тема: „Изкуството, спорта и децата срещу наркотиците“. Тя ще представи детски рисунки с 18 творби на деца от общински училища, социални услуги и школи по изобразително изкуство.Отличените творби ще получат награди от организаторите. От 14 часа ще се проведе волейболен турнир с участието на деца от центровете за настаняване на деца и младежи без увреждания.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама