С тържествен концерт Община Добричка отбеляза празника си

17:19, 22 юни 17 / Култура 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествен концерт в драматичен театър "Йордан Йовков" вчера Община Добричка отбеляза своя празник. Присъстваха зам.-областните управители Ивелина Илиева и Красимир Николов, зам.-кметът на Добрич Елка Димова, председателят на ОбС на Община Добричка Донко Марев, общински съветници, кметове и кметски наместници, граждани и гости.

Снимка: Topnovini.bg

" Празникът на Община Добричка "Песни и танци от слънчева Добруджа" е изпълнен с особен емоционален заряд. Защото е празник, който събира хората. Ден, който докосва хиляди сърца с красотата и мъдростта на вековната традиция, съхранена в народното творчество. Няма по-голяма сила от тази, която сближава човешките сърца", каза в словото си кметът инж. Тошко Петков.

За пета поредна година се проведе церемония за награждаване на отличили се в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, културния живот и художествено-творческата дейност в Община Добричка. С плакети бяха наградени кметството на село Самуилово с кмет Дамян Михайлов, село Генерал Колево с кметски наместник Даниела Димитрова, ОУ "Отец Паисий" в село Овчарово с директор Димка Тодорова, ДГ "Слънчице" в село Божурово с директор Димитричка Бойчева и народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Фелдфебел Дянково с читалищен секретар Асибе Зия. Специална награда получи краеведът, родоизследовател и хореограф  Иван Жечев от село Тянево. За принос в развитието на Община Добричка бяха отличени представители на бизнеса: Земеделска кооперация в село Житница с председател Стоян Тодоров, ЕТ "Джевит Бейтула" в село Карапелит с управител Джевит Бейтула, "Ризови" ООД, село Стефаново, с управител Шенол Ризов и "Недко Недков" ЕООД, село Овчарово, с управител Недко Митев Недков. За първа година бе наградено домакинство с най-голям принос в разделното събиране на отпадъци, това е семейство Тоньо и Румяна Маркови от село Котленци. На празника бяха отличени и населените места, постигнали добри резултати в общинския преглед за пролетно почистване и хигиенизиране. При кметствата на първо място е класирано село Бранище, на второ - Ловчанци и Стефан Караджа, а на трето - Котленци и Опанец. При кметските наместничества първо място печели Поп Григорово, второ - Пчелник, а трето - Приморци.

Връчени бяха и няколко поощрителни награди - на селата Плачи дол, Дончево, Одърци, Славеево, Бенковски, Карапелит, Царевец, Орлова могила, Миладиновци и Генерал Колево.

След тържествената част национален фолклорен ансамбъл "Българе" изнесе "Осмото чудо".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама