Близо 5 хиляди еднодневни договора са заверени в област Добрич

09:38, 23 юни 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспекцията по труда в Добрич е заверерила 4883 еднодневни трудови договора от 51 земеделски стопани, като за същият период на предходната година са били общо 4312 договора на 34 производители, съобщиха от дирекцията.

Договорите са използвани за различни земеделски култури - сеене на разсад, на пипер, домати, дини, пъпеши, лавандула и др. Около 80 % от земеделските стопани са регистрирани в информационната система на ИА ГИТ и се възползват от възможността за онлайн регистриране и заверяване, като тенденцията е изцяло тази услуга да се осъществява по електронен път.

От тази година земеделските стопани вече могат да заверяват онлайн еднодневни договори след като стартира работа нов програмен продукт. Той позволява това да става онлайн по всяко време, включително в извънработното за администрацията. От началото на февруари е достъпна за външни потребители системата, която има за цел да облекчи земеделските стопани при администрирането на процеса по наемане на работна ръка по силата на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа, т.нар. еднодневни трудови договори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама