Кметът Нина Ставрева откри Дните на съвременната руска култура в Каварна

14:07, 23 юни 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева даде начало на Дните на руската култура в черноморския град, съобщиха от общинската администрация.

В художествената галерия „Христо Градечлиев“ бе представена изложба на млади творци от Подолск, участници в пленер  през 2016 година. Изложени бяха традиционните за Русия „тряпочни“ кукли. На събитието присъстваха  президентът на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни  Андрей Галкин и  представителят на град Подолск Олег Антонов , които връчиха поздравителни адреси от кмета на побратимения град и от ръководството на международната асоциация на побратимените градове. Нина Ставрева им връчи плакети на Община Каварна.

Библиотеката при НЧ „Съгласие -1890“ получи дарение от 250 тома руска литература- руска класика, съвременни руски автори и детска литература.

 

На открита сцена на площад „Защитата на Каварна“ се представиха  творчески колективи от градовете Подолск и Каварна. Домакините участваха с изпълнение на   ДФТА “Бизоне“, деца от СУ „Стефан Караджа“ и вокална академия“Каварна“.  Гостите се  представиха с традиционни и съвременни танци от хореографска школа „Фантазия“.   Руски фолклорни песни и танци поднесе  ансамбъл „Кирилица“.

Провеждането  на Дните на руската култура  е  резултат от споразумението за културно сътрудничество между Община Каварна и побратимения руски град Подолск.

Закриването им ще бъде на 28 юни със заключителен  концерт на открита сцена пред НЧ „Съгласие -1890“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама