Рецидивист от Добрич стреля и удря руснак, заплаши да го разсече с брадва

15:01, 23 юни 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Добрич остави в ареста 43-годишният Хюсеин Х. от Добрич. То е разследван за това, че на 13 юни в квартал „Балик“ гръмна три пъти в лицето с газов пистолет руснак, удари го по главата с оръжието, а след това с брадва в ръце заплаши да го разсече.

Тричленен съдийски състав на Окръжния съд потвърди определение на Районния съд от миналата седмица, с което на мъжа е била наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на ДОС.

Хюсеин Х. е привлечен като обвиняем по разследване за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според събраните на този етап данни мъжът е стрелял три пъти с газов пистолет в непосредствена близост до очите на потърпевшия, а после нанесъл с оръжието няколко удара по главата му. Впоследствие влязъл във входа на жилищен блок, върнал се с брадва и, размахвайки я, заплашил пострадалия, че ще го разсече. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са 2 гилзи и 1 катарама. От изба в дома на обвиняемия са иззети две брадви.

Окръжните магистрати прецениха, че именно Хюсеин е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Той вече е осъждан неколкократно, лежал е и в затвора. Срещу него има и висящо наказателно производство за престъпления против личността и собствеността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама