Дрехи като картини показва дизайнерката Милка Попова в „Двореца”

09:04, 26 юни 17 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дизайнерката Милка Попова представя самостоятелна изложба в ДКИ „Двореца“ в Балчик, съобщиха от културния център.

Ръчно направени шалове и облекла с декорация от вълна чрез техниката плъстене ще бъдат изложени в галерия "Тунела" от днес до 10 юли.

В тазгодишното издание на традиционната изложба ценителите ще намерят много повече естествени материи. Луксозни и фини  шалове от чиста вълна в черно и бяло с ярки и контрастни декорации или издържани в тон за онези, които предпочитат ненатрапчиви цветови комбинации. Има и много цветни шалове и туники - в оранж, червено,охра и пастелни цветове. Хит на тазгодишната колекция са лалетата във всякакви цветови комбинации и върху различни материи. Сред облеклата преобладават туники и рокли подходящи за есенно-зимния гардероб на дамите. Много от облеклата се съчетават със шалове с декорации в същия стил и цвят.

Все­ки един от уни­ка­ти­те пре­д­с­та­в­ля­ва аб­с­т­ра­к­т­на кар­ти­на вър­ху не­ж­ни, ле­т­ни ма­те­рии. Мил­ка По­по­ва спо­де­ля, че оби­ча ес­те­с­т­ве­ни­те ма­те­рии. Из­по­л­з­ва па­мук, три­ко­таж, ви­с­ко­за. За плъ­с­те­не­то из­по­л­з­ва ме­ри­но­со­ва въл­на, ко­я­то се сте­п­ва най-ле­с­но. Не­й­ни­те про­из­ве­де­ния са из­ку­с­т­во, уни­кат, дре­ха, ко­я­то чо­век  мо­же да но­си ка­то кар­ти­на. В съ­що­то вре­ме, дре­хи­те са но­си­ми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама