Програма „Наше лято” организира за децата Община Тервел

10:06, 26 юни 17 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През юли и август Община Тервел организира за четиринадесети път ваканционна програма ”Наше лято”. Тя ще бъде открита на 27 юни от 10.30 часа на Откритата сцена, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Програмата се организира от Община Тервел и Центъра за подкрепа за личностно развитие, както и всички съмишленици НЧ “ДимитърДончев - Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, детски градини в Тервел, РПУ и РС „ПБЗН”.

Те предлагат нови форми за забавления през това лято. Една от тях е забавната лаборатория. По време на занятията ще бъдат демонстрирани интересни експерименти. Лабораторията ще накара децата да се чувстват като истински изследователи и ще засили любовта им към природните науки.

Втората нова форма е Клуб по волейбол. Нова форма е и заниманията по аеробика - зумба, която е комплекс от физически упражнения, изпълнявани на фона на музика.

Любителите на историята ще посетят паметниците в община Тервел. Заедно с Регионалния исторически музей в Добрич ще отбележат 180 години от рождението на Васил Левски.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“, „Тенис на маса”, „Лятна школа по керамика”, „Клуба по шахмат” и „Изучаване на историята на родния край” ще продължат и това лято. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

Утвърдените вече Рисунка на асфалт, Четене на приказки, Състезания с колелета,ролери и тротинетки, Пожарникар за един ден, Ден на талантите с караоке купон, Отворени врати – съвместно с МКБПП, Състезание „Бързи, смели, сръчни” ще продължат и през това лято.

За най-активните участници ще се организира традиционният  Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с екскурзия до Русе, съобщи още Дияна Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама