Ученик от Добрич спечели награда от НАП

11:27, 26 юни 17 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученик от СУ „П. Р. Славейков“ от Добрич спечели портативно зарядно от играта „Влез в час с данъците“, която продължава с данъчен куиз „В час ли си“, съобщиха от бюрото на приходната агенция в града. 
Николай Костадинов е на 12 години, завършва 5-и клас и участва в  играта на НАП от самото й начало. На отличника по данъци беше връчена и грамота от приходната агенция. 
От НАП Добрич съобщават, че играта „Влез в час с данъците“ продължава до 3 юли с данъчен куиз „В час ли си“ на е-адрес https://vlezvchas.bg/v-chas-li-si/. Всеки делничен ден, от понеделник до петък, включително, се публикува по един данъчен въпрос, а всеки верен отговор участва в жребий за награда. За всеки въпрос се изтеглят по трима победители от учениците, които са регистрирали верен отговор за деня. Наградите в куиза са портативно зарядно за телефон, слушалки и тефтер с химикалка за тъч скрийн. 
Образователната програма на НАП „Влез в час с данъците“ се провежда за трета поредна година. В рамките на последното й издание бяха изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. В Добрич данъчни експерти посетиха учениците от ХГ "Св. Св. Кирил и Методи", ПГ по туризъм "П. К. Яворов" и ЕГ "Гео Милев", за да им разкажат за работата на приходната администрация в България, защо е необходимо да се плащат данъци и осигуровки, какви електронни услуги предлага НАП, за какво трябва да внимават всички младежи като потребители и когато им предлагат сезонна работа. С работата на приходната агенция през учебната година се запознаха и младите хора от ЧГ "Райко Цончев" и ЧГ "Леонардо да Винчи", които гостуваха в местния офис на Агенцията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама