Сигурността и спокойствието на туристите са приоритет за институциите в област Добрич

19:52, 26 юни 17 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Красимир Кирилов свика работно заседание във връзка с гарантиране спокойствието на туристите по време на летния сезон. В него участие взеха представители на трите морски общини, на общините Добрич и Генерал Тошево, както и представители на институциите, имащи пряко отношение към осигуряване спокойното протичане на летния туристически сезон. На срещата присъства и Димитър Димитров – председател на БАХР Североизточен район.

Ръководителите на регионалните институции докладваха за предприетите и набелязани мерки. Началникът на КАТ Пътна полиция Жулиян Минев сподели, че през лятото се осъществява засилен контрол за спазване на скоростта, употребата на алкохол и наркотици. Комисар Руслан Томов от Граничен полицейски участък Генерал Тошево сподели, че само за юни се отчита 20 % ръст на потока през граничен пункт Дуранкулак и изрази притеснение относно скоростта на обслужване с увеличаването на трафика и големия брой автобус, които минават през граничния контролно-пропускателен пункт. Кметът на Шабла Мариян Жечев и представителят на Община Каварна – Никола Николов, докладваха, че са обозначени неохраняемите плажове, както и тези, които имат наематели или концесионери. За поредна година Община Шабла ще срещне трудности поради недостатъчен финансов ресурс с почистването на безстопанствените плажни ивици, посочи кметът Мариян Жечев. Като проблем той изтъкна и недостига на средства за обработка срещу комари.

От името на туристическия бизнес Димитър Димитров заяви, че браншът декларира спазване на Наредбите за обществения ред и се обърна с апел към кметовете – да не допускат гастролиращи наематели. Общините дават разрешителни за временни обекти, такива наематели правят лятна дискотека и не спазват правилата, каза Димитров. Всички участници в заседанието декларираха готовност за съвместни действия с цел гарантиране сигурността и спокойствието на туристите и жителите в област Добрич.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама