Общинският съвет в Добрич ще разгледа условията за дълг от 11 млн. лева

07:10, 27 юни 17 / Политика 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лихвените условия по подписан договор за кредит на Община Добрич предстои да утвърди на заседанието си от 9 маса днес Общинският съвет.

Дългът се поема, според решение на местния парламент от януари тази година. С него съветниците дадоха съгласие за поемане на общински дълг в размер до 11 милиона лева и възложиха права на кмета Йордан Йорданов да проведе процедура за избор на финансова институция, която да осигури необходимото финансиране, да подпише договора за кредит, както и да извърши всички останали необходими правни и фактически действия за изпълнение на решението.

Припомняме, че дългът се поема, за да се осигури съфинансиране в размер до 10 милиона лева по проекта за воден цикъл, за изграждане на система за видеонаблюдение – до 600 000 лева, за конструктивно укрепване на Детски градини по проекти, включени в Инвестиционната програма – до 400 000 лева, както и за мостовото финансиране по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

В докладната си записка кметът посочва, че е проведена процедура, като покана за участие е изпратена до пет банки. В определения срок – 25.04.2017 г., е постъпила оферта само от една от поканените банки – „Общинска банка“ АД.  Комисия, назначена със заповед на кмета, е разгледала офертата и е предложила да  се сключи договор с банката. Той е при следните условия: лихвен процент по главницата на кредита - за 24 месеца в размер на 2.2 процента годишно. Срокът на погасяване е 144 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама