Известен турски лекар загина при катастрофа у нас

08:38, 27 юни 17 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-известните доктори на Турция загина при мотоциклетна катастрофа в България, съобщават от университета „Малтепе“, цитирани от "24Родопи".

Проф. Джан Солакоглу, който е светило в ортопедията и травматологията, загина при мотоциклетна катастрофа край Бургас. Деканът на медицинския факултет на университета "Малтепе", е участвал с група мотоциклетисти в седмичен поход до България. След похода, 55-годишният професор е тръгнал да се връща в страната си за Рамазан Байрам.

На 24 юни т. г. около 13.00 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, малко след Звездец в местността „Айдар дере” в посока Малко Търново, в условията на десен завой, 55-годишен мотоциклетист, турски гражданин, управляващ мотоциклет „БМВ JS 1200”, с турска регистрация, навлиза в лентата за насрещно движение, съобщават от полицията. Удря се челно в лек автомобил „Фиат Добло”, с турска регистрация, пътуващ към Бургас, управляван от 42-годишния И. А. от село Жеглерци, община Тервел, а впоследствие и в движещия се зад „Фиат"-а „Рено Флуенс”, с турска регистрация, управляван от турския гражданин Е. Я.

При катастрофата Солакоглу е загинал на място.

Турските медии отбелязват, че той е бил и личният лекар на известни футболисти в страната като Арда Туран и Мехмет Топал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама