Мажоретките от Тервел спечелиха всички първи места от фестивал

09:11, 27 юни 17 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танцова формация „Каприз“ взе участие на VII Фестивал на мажоретните състави в България „Слънчева Бесапара“, който се проведе на 9 и 10 юни в Пазарджик, съобщиха от общинската администрация. Там участие взеха 520 участници от 13 градове.

Снимки: Община Тервел

Сред конкуренцията в отделните възрастови групи, изпълненията на танцова формация „Каприз“ спечелиха множество награди. Сред тях са две специални награди в категориите „Дефиле помпон” и „Малка група помпон” в трета възрастова група. Ива Стоянова завоюва награда за най-чаровна мажоретка. „Каприз” спебели първо място в категория „Формация помпон” в трета възрастова група, първо място в категория „Група батон” в четвърта възрастова група, първо място в категория „Група помпон” в четвърта възрастова група.

Усилената работа, трудолюбието и отдадеността на танцьорите бяха заслужено оценени и те завоюваха първите места във всички категории, в които участваха, посочват от Община Тервел. Сега децата продължават своята подготовка за Европейския шампионат за мажоретен спорт, който ще се проведе от 6 до 9 юли в Албена. Там ще участват всички възрастови групи на формацията, където за пореден път ще премерят сили с най-добрите европейски отбори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама