Балчик очаква завръщането на яхтата „Блу Меджик” от ARC

11:06, 27 юни 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яхтата "Blue magic" с шкипер Никола Попов ще бъде тържествено посрещната след успешно си участие в трансатлантическата регата „Atlantic Rally for Cruisers”, съобщиха от Морския клуб в Балчик.

Приятели и симпатизанти на клуба ще посрещнах яхтата на 29 юни от 17 ч. на брега на Балчишкия залив, пред яхт клуба.

На снимката, която е от архива на Стоян Георгиев виждате:
от дясно на ляво Станислав Петков, Никола Попов (шкипер), Стоян Георгиев (председател нa Морски клуб Балчик) - преди отпътуването за Трансaтлантическото ветроходно рали (ARC) на 2 октомври 2016 г.

Дългата 12 метра яхта Beneteau First 40.7, регистрирана във френския град Ница.  На 2 октомври миналата година тя отпътува от Балчик за участие в трансатлантическата регата „Atlantic Rally for Cruisers”. Това е най-масовата ветроходна проява в световен мащаб на такава дистанция, в която плавателните съдове прекосяват Атлантическия океан по пътя на Христофор Колумб. Регатата се проведе за 30-а поредна година.

Яхтата „Блу Меджик” бе една от най-малките в състезанието. Тя е 12-метрова серийна спортно-туристическа яхта на френски производител. Стартира участието си в регатата на 20 ноември от Канарските острови. Екипажът от Балчик финишира в Родни бей, о.Санта Лусия, Карибите, на 10 декември. Балчишката яхта се състезава в рейсинг класа, където се конкурираха 30 от най-бързите лодки в света. Сред общо 300 участници в регатата нашата лодка е завършила на четвърто място е в Racing C и на четиринадесето в All Racing клас. Плавателният съд презимува на Карибите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама