„Америка за България“ награди галерията в Добрич за „Най-добро партньорство“

16:29, 27 юни 17 / Култура 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Художествената галерия в Добрич получи голямата награда на фондация „Америка за България“ в категорията „Най-добро партньорство“, съобщават организаторите.

За втора година фондацията връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. Те бяха учредени миналата година и се стремят да поощрят музеите, галериите и културните организации от цялата страна да станат още по-гостоприемно място за деца, ученици и цялото семейство и да се отворят повече към обществото.

Наградата в категория за “Най-добро партньорство“ бе присъдена на Художествената галерия в град Добрич за проекта “Слово и образ”. По него културният институт работи в партньорство с 4 детски градини, 6 училища и 4 летни училища в града. До момента през програмата са преминали над 1 200 деца.

 

Организаторите посочват, че тази година конкуренцията е била голяма и са получили 55 проекта в трите категории: “Най-добра работа с деца“, “Най-добра работа със семейства“ и “Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5 000 лв.

Отличията бяха оповестени и връчени на церемония в музея „Дом на хумора и сатирата“. Кметът на община Габрово Таня Христова откри събитието и връчи наградата на Художествената галерия в Добрич, която бе приета от директора на галерията Евелина Ханджиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама