Закриват осем паралелки в гимназиите в област Добрич след първо класиране

18:08, 27 юни 17 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След първо класиране за приема на седмокласниците в област Добрич стана ясно, че осем паралелки ще бъдат закрити, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. За повечето от тях не е имало нито едно желаещо дете, а за другите кандидатите са били един-двама. Те нямат шанс да бъдат запълнени с необходимия брой ученици. Очаква се след трето класиране да има още закрити паралелки.

Засега е ясно, че наесен няма да съществуват следните осем паралелки: „Агроекология“ в ПГ по аграрно стопанство в Добрич, сборната паралелка „Ветеринарен лаборант“ и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“ в ПГ по ветеринарна медицина, „Строителен техник“ в ПГМЕ ”М. В. Ломоносов”, „Автотранспортна техника“ в ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост, „Агроекология“ и „Земеделско стопанство“ в ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево, „Полевъдство“ в ПГ по земеледие „К. Тимирязев“ в Каварна, както и две паралелки – „Преработка на полимери“ и „Шивачество“, и „Конструиране, моделиране и технология на облеклото и текстил“ в ПГ по техника и облекло "Дочо Михайлов",  гр. Тервел.

Има и други паралелки, които са под въпрос, но за тях яснота ще има след трето класиране. Дотогава те имат шанс да се запълнят с нужния брой ученици.

За разлика от предходни години, тази година обявените места за прием в ЕГ „Гео Милев“ в трите паралелки с английски език и три – с немски език, местата са запълнени на 100 %. Възможно е някои да се освободят, ако класираните ученици се запишат на друго място.

Приетите на първо класиране деца могат да се запишат в учебните заведения от 28-и до 30-и юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама