Най-добрите изпълнения на песни на Добра Савова ще отличат на събора „Текето“

07:00, 28 юни 17 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двадесет  и  първи регионален  фолклорен  събор ”Текето  -  2017”  ще се проведе на 22 юли в едноименната местност край  манастира  „Свети пророк  Илия”, с. Александрия, съобщиха организаторите.

Регионалният  фолклорен  събор  е  с  конкурсен  характер и е включен  в културния календар на Министерството на културата. Съборът е ежегоден и се провежда  на Илинден в края на юли.

Организатори  на  Регионалния  фолклорен  събор  са  община Крушари,  НЧ ”Йордан Драгнев -1894”  - с.Крушари, кметство – с.Александрия.Жури  на  фолклорния  събор  са  изявени  и  доказали  се  имена  в сферата на фолклорното изкуство на България.

Участие  във  фолклорния  събор  могат  да  вземат  всички групи,  състави,  оркестри,  клубове  за  народни  танци, индивидуални изпълнители  народно  песенно  и  музикално творчество. Няма възрастови ограничения за участниците. Записването  за  участие  е  до  10 юли.

Регионалния фолклорен събор се провежда в рамките на един ден, като крайното класиране се обявява от председателя на журито след изпълнението на  последния участник в програмата.

Отличените изпълнители ще бъдат наградени с парични награди в категориите:  Индивидуален изпълнител; Фолклорен състав за народни танци; Клуб за народни танци; Групи за народно пеене; Наградният фонд е 1000 лв.

През 2017 г., във връзка с 85-годишния юбилей на добруджанската народна певица Добра Савова,  ще бъдат наградени най-добритеизпълнения на песни от нейния репертоар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама