Годишен одит по „Управление на гори“ и „Проследяване на продукцията“ започва в ДЛС-Шерба към СИДП

16:42, 28 юни 17 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Годишен одит по „Управление на гори“ и „Проследяване на продукцията“ ще се проведе на 29 и 30 юни в ДЛС-Шерба към СИДП, съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Оценяващият екип ще е ръководен от Зоя Маркова, а в проверката ще участват Любомир Маринов, Нели Николова и експерт от WWF. Одитът на горскостопанските дейности засяга екологичните, лесовъдските и социално-икономически характеристики на горските територии управлявани ДЛС-Шерба. Екипът, който ще извърши проверката ще бъде наблюдаван от Николай Точилов, който работи в руския офис на сертифициращата организация.

ДЛС-Шерба е едно от пилотните стопанства в България, които  през 2012 година получиха сертификат по световно признат стандарт, който се поддържа от над 7 600 горски стопани. Сертификатът е в сила за период от 5 години и изтича през 2018 година.

Всички останали 17 стопанства на СИДП бяха сертифицирани през миналата година, като в момента в тях  тече предварителен одит, преди официалният, който ще бъде през есента.

Стандартът, по който работи СИДП, е гарант за екологично и устойчиво ползване на горите, като целта му е до крайния потребител да достигат продукти от дървесина, която е добита според изискванията на законите във всяка една страна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама