Благотворителен базар набира средства за спасяване на живота на Симона от Добрич

10:48, 29 юни 17 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен базар за набиране на средства за животоспасяваща операция на четвъртокласничката от СУ "Св. Кл. Охридски" Симона Милчевасе организира днес от 16 часа пред "Микропазар", срещу блок №8 в кв. „Дружба”. Той се организира със съдействието на цветарски магазин "Ерика".

Снимка: Личен архив

28 000 лева са необходими за спешната операция, която трябва да бъде извършена в болница "Токуда" в София. Те се намират с помощта на дарители, тъй като семейството не може да се справи само финансово.

Симона страда от тежка форма на сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб), разказва майката. Нуждае се от спешна операция, която може да се извърши в болница "Токуда" до два месеца и половина. Но, Фондът за лечение на деца не превежда пари за импланти към това лечебно заведение. При липса на оперативно лечение, заболяването ще започне да се засяга жизненоважни органи, обяснява майката.

В каузата "Да помогнем на Симона" се включиха и предоставиха ръчно изработени вещи, детски изненади, свещи, рисунки, плетива и др: цветарски магазин "Ерика"; направени с много,много любов рисунки и детски изненади от дечицата на летен клуб "Патиланско царство"; изваяни ръчно изработени свещи, сътворени от ръцете на Христина Иванова; прекрасни рисунки на Павлина Иванова; ръчно изработени картички от сръчните ръце на майка на съученичка на Мони и от книжарница до Спортно училище; ръчно изработени кошнички с рози и букети с гербери от Нели Дойчева; плетива, дарени от жена, която въпреки влошеното си здравословно състояние, се погрижи да даде живот на Мони.
„Това е само началото. След благотворителния базар ще бъде отделено кътче за Симона в цветарски магазин "Ерика" (гр. Добрич,ж.к. "Балик", срещу блок №9), където базарът ще продължи. Продължава и разпространението на кутии с благотворителна цел:
- Маркет "Йоана" - гр.Добрич, ул."Калиакра";
- Магазин за месо "Вилияни" - гр.Добрич
- Ателие за свещи и бижута - гр.Добрич, ул."Страцин" №5;
- Магазин за хранителни стоки (Червената пръст), срещу паметник хан Аспарух;
- Аптека "Райковски" - гр.Добрич, ДКЦ 2 
- Магазин CBA - гр.Добрич, до "Звезда";
- Магазин за хранителни стоки "Ел Пеко" - с.Паскалево;
- Кметство с. Паскалево.
Организаторите на благотворителните инициативи благодарят от сърце на всички, които се включиха и подадоха ръка на Мони. До момента е събрана сумата от 4622,93 лева.

Открита е банкова сметка за набиране на средства: УниКредит Булбанк IBAN: BG64UNCR70001522983987 BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF – Мирка Димитрова Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама