Озеленяването и чистотата в Каварна преминаха към новото общинско дружество

12:41, 29 юни 17 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Влезе в сила решението на Общинския съвет в Каварна за прехвърляне на дейностите „озеленяване” и „чистота” към новото общинското предприятие „Чиракман”. Това съобщи за Topnovini.bg кметът Нина Ставрева.

То започна да функционира в средата на май. В него към момента са назначени 12 души, които работят в Каварна. От 1 юли служителите от дейностите по озеленяването и чистотата от Общината ще бъдат назначени в новото предприятие, посочи кметът.

В него ще бъдат прехвърлени 13 работници от озеленяването. Ще бъдат назначени и 19 работници по поддръжката в населените места от общината. „Това е в изпълнение на ангажимента, който бях поела пред кметовете да бъдат назначени хора, които да се грижат за благоустрояването на селата, включително и за гробищните паркове”, посочи Нина Ставрева. Всички кметове и кметски наместници са дали предложения. За най-голямото село Българево ще бъдат назначени трима работници.

Част от имуществото на „Бизоне” ЕООД е запорирано. Онова, което е общинско и е било предоставено на дружеството, Общината си го върнала и го е предоставила на новото предприятие „Чиракман”. Една от тежестите за бюджета на Община Каварна е плащането на задълженията на „Бизоне”, което има над 100 000 лева задължения към НАП, които Общината плаща редовно, обясни кметът. Според решене на Общинския съвет, трябва до края на юни да се внесе предложение за бъдещето на дружеството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама